Wat ga je doen?

Als Webdesigner bij Omniscale is je werk gevarieerd. Zo werken we aan het webplatform van Bilderberg Hotels. Bouwen we aan de SaaS-oplossing voor een HRM- dienstverlener, en sleutelen we aan de website van James Autoservice, inclusief API- koppelingen voor onder andere het planningsysteem en de occasiondatabase. Verder ontwikkelden we oplossingen voor Vaillant, het UMC Utrecht en Concertgebouw de Doelen.

Als echte webdesigner weet je dat je werk om meer gaat dan “mooie plaatjes” maken. Wat jij ontwerpt gaat door mensen gebouwd én gebruikt worden. Dit betekent dat je begrijpt wat gebruiksvriendelijkheid is en dat je snapt hoe een ontwerp zich uiteindelijk vertaalt naar (responsive) HTML en CSS. En als je het leuk vindt, mag je daar zelf ook aan meewerken. Je zou dus kunnen zeggen dat we op zoek zijn naar een full stack webdesigner. Zit jij geregeld op caniuse.com te checken of die nieuwste CSS technieken al breed genoeg ondersteund worden om ermee aan de slag te gaan? Dan heb je bij ons direct een streepje voor.

Hoe verloopt zo’n project ongeveer? Met de technisch projectleider werk je een plan uit om het project vorm te geven. Daarna richt jij je op het uitwerken van het interactieontwerp en vervolgens het visueel ontwerp. Je hebt regel- maar niet overmatig overleg met de projectleider en het team. We geloven niet in "over de schutting gooien", bij ons werken de verschillende disciplines nauw samen om tot een goed resultaat te komen. Na oplevering van het eindproduct, gaan projecten doorgaans over in onderhouds- en doorontwikkelings-trajecten. We zijn dus eigenlijk nooit écht klaar, het kan altijd beter.

In de regel komen onze projecten via ons eigen netwerk. We hechten dan ook veel waarde aan onze reputatie. We nemen de tijd om te begrijpen wat opdrachtgevers vragen. We verdiepen ons in hun specifieke bedrijfsprocessen om zo een waardevolle gespreks- en ontwikkelingspartner te kunnen zijn. We staan altijd open voor feedback en zijn er trots op dat dat vrijwel altijd positief is!

Met een team van vijf collega’s die elkaars inbreng waarderen, hebben we weinig behoefte aan hiërarchische managementstructuren.

Sander aan het werk achter een monitor
Luc aan het werk achter zijn monitor

Wat neem je mee?

Je bent een sociale collega en je voelt je thuis in een functie met veel zelfstandigheid. Je wilt graag beter worden in je vak, denkt proactief mee en houdt van een goed vakinhoudelijk gesprek.

Je hebt goede algemene kennis over visueel ontwerp binnen het digitale domein. Waaronder responsiveness, digitale typografie, kleurgebruik, consistente doorvoering van spatiëring, etc. Hierbij is het de verwachting dat je enig inzicht hebt in hoe een webdesign zich naar een browser vertaalt.

Daarnaast beschik je over:

 • minimaal Bachelor/HBO werk- en denkniveau,
 • ruime ervaring met UX-design en webdesign (responsiveness, digitale typografie, kleurgebruik, enz.),
 • vloeiende beheersing van Figma of een soortgelijk pakket,
 • bij voorkeur ervaring met het ontwikkelen in HTML en CSS, op zijn minst kennis van mogelijkheden en beperkingen
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift,
 • Voldoende goede beheersing van de Engelse taal omdat de voertaal in de code Engels is.

Wat bieden we je?

Werken in een relatief klein team aan absoluut uitdagende projecten! Altijd ervaren mensen om je heen, die je met plezier helpen als je daar behoefte aan hebt. En al doende jezelf verder ontwikkelen – én je collega’s wijzer maken. Ons kantoor staat in Den Haag, op loopafstand van Den Haag Centraal en met parkeergelegenheid. We bieden een grote mate van flexibiliteit in planning en werklocatie.

En verder concreet:

 • een flexibel in te delen 32-urige werkweek tegen een salaris op basis van fulltime,
 • een volledig gefaciliteerde werkplek en geen ‘gedoe’ bij de aanvraag van nieuwe tools en middelen,
 • een gezellige en open werksfeer met ervaren en professionele collega’s,
 • een halfjaar-contract met het voornemen om direct daarna over te gaan op een contract voor onbepaalde tijd,
 • en 24 vakantiedagen.
Vincent die een eitje bakt tijdens de lunch
Mark die aan het werk is achter een monitor