Gestyleerde stock-photo van een Vaillant CV ketel in een woonkamer

Vaillant CV Pro

Zelfs een Vaillant CV-ketel gaat weleens stuk. Vaak kan er dan gerepareerd worden maar soms is vervangen de beste optie. Om monteurs te helpen om dit op een goede, eerlijke manier inzichtelijk te maken voor hun klanten ontwikkelden we de Vaillant CV Pro web-app.

De web-app helpt monteurs om samen met de klant de beste verwarmingsoptie te kiezen. Door samen een wizard te doorlopen weet de klant waarom het effectiever is om te vervangen (of te repareren) en kan de monteur binnen vijf minuten een offerte doorsturen.

Tijdens een workshop bepaalden we samen met de mensen van Vaillant de randvoorwaarden van het project. Bij dit soort projecten werken we volgens de Scrum-methodiek: met een flexibel team in verschillende zgn. sprints naar steeds verder uitgewerkte prototypes. Door snel te itereren kunnen we voortschrijdend inzicht optimaal gebruiken, en konden alle stakeholders (zoals de monteurs) in het project meebeslissen over belangrijke ondewerpen.

Gestyleerde iPad met daarop de Vaillant CV-Pro web-applicatie
Close-up foto van een buro met uitgewerkte User Stories voor het Vaillant CV-Pro project

Behalve de technische implementatie van de wizard die de monteur samen met de klant doorloopt, ontwikkelden we ook een op maat gemaakt CMS waarmee het installatiebedrijf z'n eigen prijzen kan bepalen, instellen welke producten er leverbaar zijn en klant-informatie kan opzoeken. Beide onderdelen werken volledig responsive en volgens moderne webstandaarden.

Voor dit project werkten we samen met het ontwerpbureau Gusmanson.

  • Django
  • Python
  • Scrum
  • Web applicatie
  • Tablet

Meer weten over dit project?

Profielfoto Vincent van Omniscale

Neem contact op met Vincent Bovelander:
vincent@omniscale.nl
085 303 5 100