Doelengeheugen.nl

Concertgebouw De Doelen in Rotterdam viert een verjaardagsfeestje: 50 jaar legendarische concerten, mooie verhalen en schitterende beelden. Ter gelegenheid van het jubileum deelt ze haar archief met de wereld. Omniscale ontwikkelt een interactief, volledig responsive platform waarmee bezoekers door de geschiedenis van het concertgebouw kunnen struinen.

Hoe maak je zo'n enorm archief van video's, foto's en artikelen op een mooie manier toegankelijk? We dachten mee over de technische uitdagingen van een project met zoveel content en hoge bezoekersaantallen. De oplossing: een maatwerk-site die bezoekers meeneemt door 50 jaar concergebouw Doelen.

De website is opgebouwd rond een interactieve tijdlijn, waarin alle video's, foto's en artikelen uit het Doelen-archief zijn gekoppeld. De ervaring van gebruikers staat centraal; navigeren is intuïtief, video's en foto's worden razendsnel geladen en de tijdlijn werkt even goed op je desktop-computer als op je smartphone. Door het gebruik van up-to-date webstandaarden is de site ook toegankelijk voor bijvoorbeeld visueel gehandicapte bezoekers.

Dat het Doelengeheugen geen standaard website is, spreekt voor zich. Eén van de voordelen van maatwerk is dat we de redactie handige, speciaal voor hen gemaakte tools konden geven. Zo kan de redactie met een superhandige beheer-tool mooie artikelen schrijven en verrijken met door bezoekers gedeeld materiaal en beeldmateriaal uit het Doelen-archief. Door een slim tag-systeem maakt de website automatisch koppelingen tussen gerelateerde inhoud.

Keywords: Django, Python, Responsive, Tablet-first, FeinCMS, Infinity scroll, Browser history manipulation

Website: www.doelengeheugen.nl

Meer weten over dit project?

Neem contact op met Mark Prins:

015 20 10 230