Close-up foto van de vergadertafel, TV en laptops in het kantoor van Omniscale

Interview met Peter

In 2017 is Peter Born stage komen lopen bij Omniscale. Peter werd vanwege een net startend project snel in het diepe gegooid en wist zijn mannetje te staan in dat project. We hebben Peter een aantal vragen gesteld zodat wij van hem kunnen leren, en zodat toekomstige stagiairs een beeld kunnen krijgen van ons bedrijf.

Hoe ben je bij Omniscale terecht gekomen, en waarom besloot je juist om bij Omniscale je stage te willen doen?

De reden dat ik bij Omniscale stage wilde lopen in plaats van nog een periode bij mijn vorige stage was omdat het een bedrijf was waar je ook echt persoonlijke aandacht voor de stagiair kon verwachten. Dit in tegenstelling tot andere bedrijven waar je met 10 andere stagiairs zit. Daar werk je met alle stagiairs aan één project, maar dan leer je niet echt van een ervaren programmeur. Bij Omniscale gaat er een ervaren programmeur naast je zitten en helpt hij met al je vragen.

Wat viel je het meeste op of wat is het meeste bijgebleven aan jouw stage bij Omniscale?

De humor en gezelligheid! Dit is toch wel iets wat een bedrijf zoals Omniscale bijzonder maakte. De sfeer was altijd hartstikke leuk en daardoor had je ook altijd zin om naar je werk te gaan.

Wat vond je het minst leuke aan stage lopen bij Omniscale?

Niks was het minst leuke, wel waren er soms zware opdrachten, maar daar leer je juist van en je wordt er ook in geholpen.

Timo en Sander bij het scrumboard

Omniscale staat
altijd voor je klaar

Wat vond je juist het leukste? Of, wat viel het meeste mee?

Dat ze je niet aan je lot overlaten. Als je vast zat en je komt er niet meer uit ging er altijd iemand naast je zitten om je weer een beetje op weg te helpen. Dit gaf een gevoel dat je er nooit alleen voor stond.

Wat onderscheidt Omniscale van andere stageplaatsen?

De gezelligheid, het voelde meer als een stel gezellige vrienden dan een paar saaie collega’s. Iedereen heeft altijd lol met elkaar en het is er altijd hartstikke gezellig.

Wat zou je andere stagiairs willen vertellen als ze van plan zijn om bij Omniscale stage te lopen?

Maak je geen zorgen over een zwaar bedrijfsleven waarin je constant zit te werken. Bij Omniscale werk je wel, maar het is er continu gezellig.

Wat vind je dat Omniscale *niet* goed doet?

Geen enkel bedrijf is perfect *zelfs* Omniscale niet 😏 wat misschien beter had moeten gaan is dat ik soms stil stond met mijn werk, omdat het af was. Dat is altijd handig als je toe bent aan een powernap, maar soms wil je graag doorwerken aan iets. Meestal heb ik deze tijd gebruikt om te lezen over dingen die ik nog niet wist, maar als je even hard wilde werken en je stond stil moest je eventjes wachten op meer opdrachten.

Wat vind je dat Omniscale wél goed doet?

Omniscale staat altijd voor je klaar als je ze nodig hebt. Veel andere bedrijven zeggen bijvoorbeeld dat als ik een vraag heb, ik dat aan mijn mede stagiairs moet vragen. Ook al hebben zij ook geen idee. Dit in tegenstelling tot bij Omniscale. Daar is het zo dat ze je persoonlijk gaan helpen. Iemand komt naast je zitten en helpt je er doorheen.

Ook stage lopen bij Omniscale?

Profielfoto Mark van Omniscale

Neem contact op met Mark Prins:
mark@omniscale.nl
085 303 5 100