Timo en Sander bij het scrumboard

Over Omniscale

Omniscale is een full-service bureau voor websites en web-apps. De kracht van Omniscale is het helder communiceren met opdrachtgevers, inhoudelijk betrokken zijn en kunnen meepraten over complexe webprojecten. Open en eerlijk. Dat zorgt voor een goed en prettig proces en een beter eindresultaat.

Geen site is hetzelfde

We geloven in maatwerk en zoeken voor al onze opdrachtgevers een passende oplossing in vormgeving, interactie-ontwerp en techniek. Want om een website of app te maken die precies is afgestemd op je wensen en eisen, daar is aandacht en vakwerk voor nodig.

We leveren kwaliteit

We zijn ervaren webbouwers die weten hoe belangrijk slimme architectuur, implementatie en schaalbaarheid zijn voor applicaties op het internet. In onze oplossingen houden we altijd rekening met business-critical en high-traffic situaties. Klaar om te groeien.

We zijn dol op een brainstorm

Hoe kunnen we helpen bij het ontwikkelen van een website of applicatie? We gaan graag om de tafel om te overleggen om zo het onderste uit de kan te krijgen!

Wie wij zijn

Binnen Omniscale zijn 3 vennoten actief. Mark Prins, Timo Grevers en Vincent Bovelander. Mark en Timo zijn beiden hoofdzakelijk backend ontwikkelaars. Vincent is hoofdzakelijk een frontend ontwikkelaar. Alle drie hebben we meer dan 10 jaar werkervaring in onze specifieke disciplines. We kunnen individueel of gezamenlijk opdrachten van klein tot groot oppakken. Vaak werken we nauw samen met preferred-partners voor expert ondersteuning op bijvoorbeeld het gebied van visuele werkzaamheden. Met hen in de achterban wordt het voor ons mogelijk om een project van start tot finish en op ieder gebied van webontwikkeling op te pakken.

Visitekaartjes
Artistieke sfeerimpressie van het m-gebouw van Bink36

Waarom Omniscale?

Keer op keer krijgen we het te horen van onze klanten: "wat is jullie heldere manier van communiceren toch fijn!". Vinden wij niet meer dan normaal, dat is het blijkbaar niet. Bij Omniscale zijn we allemaal techneuten, maar niet van het type dat in een hoekje gaat zitten blozen als iemand ons recht aankijkt. Samenwerken met andere disciplines en mensen die juist helemaal geen kaas gegeten hebben van techniek is juist wat ons vak zo leuk maakt.

Ons doel is ontzorgen. Wij maken ons druk over de techniek, zodat onze klanten dat niet hoeven te doen.

Maatwerk

Bij Omniscale maken we maatwerk. Wij zoeken de beste oplossing voor elk probleem. En daarbij kijken we graag verder dan onze neus lang is. We maken uiteraard gebruik van (open source) tools die we op een goede manier in kunnen zetten, maar het probleem bepaalt altijd de oplossing. Nooit andersom. Bij ons hoef je geen standaard applicatie te verwachten die we toevallig nog op de plank hadden liggen.

Daarbij houden we rekening met elk beschikbaar budget. Maatwerk betekent voor ons niet hetzelfde als duur.

Eigenwijs

Wij doen niet aan "u vraagt, wij draaien". Bij Omniscale zijn we behoorlijk eigenwijs en gaan we een discussie niet uit de weg. Alles om tot het beste resultaat te komen. Voor minder doen we het niet.

Omniscale kantoor met Laura, Vincent, Bram, Thomas en Sander

Onze toffe
mensen

Mark Prins

Sinds zijn eerste stage-opdracht in 2001, werkt Mark als webontwikkelaar. De brede ervaringen opgedaan bij GamePoint waarbij high-availability, webontwikkeling, technisch beheer en aansturing centraal stonden zorgen er voor dat hij altijd met een oog voor robuustheid en schaalbaarheid naar een applicatie kijkt.

Zijn studie Advanced Computer Sciences aan de Hogeschool Rotterdam vult deze ervaring aan met de kennis en wetenschap over wat applicatieontwikkeling écht inhoud. Hoewel hij een echte backend ontwikkelaar is, hebben zijn nieuwsgierigheid en brede interesse ervoor gezorgd dat hij altijd probeert te leren van anderen.

Profielfoto Mark van Omniscale
Mark Prins

Timo Grevers

Als kleine jongen was Timo al bezig met het in en uit elkaar halen van de 386, tot groot plezier van de rest van het gezin. Dat hij de techniek in zou gaan stond dus buiten kijf. Na zijn opleiding Informatievoorziening en Informatietechnologie aan de Haagse Hogeschool ging hij aan de slag bij TBlox in Rotterdam. Daar ontwikkelde hij als backend webontwikkelaar mee aan een SAAS platform, waarbij de focus lag op high availibility oplossingen.

Sinds 2012 is hij bij Omniscale verantwoordelijk voor alles wat met server sided code, databases en devops te maken heeft.

Profielfoto Timo van Omniscale
Timo Grevers

Vincent Bovelander

Opgeleid als interactieontwerper ging Vincent aan de slag bij omroep BNN, waar hij zich bezig hield met alles wat er online gebeurde. Van techniek tot het filmen van wilde achtervolgingsscènes tot het inspreken van teksten voor een sokpop. Na het verliezen van zijn wilde haren kwam hij terecht in de bureauwereld, waar hij uiteindelijk bij ontwerpbureau Fabrique aan de slag ging als full stack ontwikkelaar. Zijn liefde kwam meer en meer te liggen bij frontend ontwikkeling en alles wat daarbij hoort. Semantiek, SEO en accessibility kan hij je uren over vertellen.

In 2012 ging hij aan de slag als zelfstandig ondernemer om zich in 2014 aan te sluiten bij Omniscale.

Profielfoto Vincent van Omniscale
Vincent Bovelander

Sander Grevers

Via opleidingen Tuin- en Landschapsinrichting, Bos- en Natuurbeheer, Communicatie- en Multimediadesign en Bio-informatica is Sander uiteindelijk als backend developer aan het werk gegaan.

Sinds 2017 versterkt hij ons team als Django/Wagtail expert. En verblijdt hij ons met zijn kookkunsten. Want ook dát kan hij.

Profielfoto Sander van Omniscale
Sander Grevers
Lego stormtrooper op bureau met afstandsbestuurbare drone in de achtergrond

Schuif aan
bij onze
epische lunch

Stage bij Omniscale

Onze industrie staat nooit stil. Daarom willen we continu onze kennis bijspijkeren en ervaring opdoen met de nieuwste tools en technische snufjes. Van de allernieuwste iPhones tot die obscure WebPack-tweaks om dat javascript-bestandje nét even die paar kilobytes kleiner te krijgen, we vinden het allemaal tof.

Het delen van die kennis vinden we leuk, ook met nieuwelingen in de IT wereld. Daarom hebben we graag stagiairs in huis. Blijven wij ook direct een beetje op de hoogte van de nieuwste albums van The Backstreet Boys en de meest recente spelletjes voor de Sega Dreamcast. Je ziet, we blijven graag bij de tijd.

Stage lopen is bij ons naast heel leerzaam ook hartstikke gezellig. Maar neem dat niet alleen van ons aan, lees vooral eens wat voormalige stagiairs Peter en Bram over ons te zeggen hebben. Samen met onder andere Thomas en Lars hebben ze een prettige stageperiode bij ons afgerond.

Bij ons werken? Of zoek je een stageplek?

Profielfoto Mark van Omniscale

Neem contact op met Mark Prins:
mark@omniscale.nl
085 303 5 100