kantoor3

Hoe wij werken

Geen project is hetzelfde. Wat we doen en hoe we dat aanpakken verschilt per project. Voor iedere klus kijken we graag samen met onze opdrachtgever hoe we er een succes van gaan maken. We vinden het wél altijd belangrijk om flexibel te zijn; verandering en voortschrijdend inzicht zijn nu eenmaal niet te voorkomen. Moet je ook niet willen. Daarom werken we het liefst op een agile manier waarbij verandering nooit in de weg zit.

Het proces

1. Inhoud en interactie-ontwerp

We inventariseren wat de belangrijkste informatie op de website is en hoe die het beste kan worden gestructureerd. We ontwerpen de navigatie-structuur en werken de paden door de site uit in een interactie-ontwerp, dat de inhoud en functionaliteit van de site beschrijft.

2. Visueel ontwerp

De grafisch ontwerper bekijkt wat de beste manier van presenteren op de website is en maakt een ontwerp van de belangrijke pagina's (de homepage en achterliggende pagina's, maar misschien ook het CMS en de beheer-tools). We ontwerpen de pagina's voor verschillende apparaten zoals desktop-computers, telefoons en tablets.

3. Technisch ontwerp

Onze developers en software-architects maken een technisch ontwerp waarin we beschrijven hoe we de website technisch realiseren. We kiezen de juiste development tools voor de klus. Soms een bestaand platform of CMS, maar vaak ontwikkelen we maatwerk-oplossingen, waardoor we niet vast zitten aan beperkingen van een standaard software-pakket. Daardoor hoeven we geen concessies te doen in de realisatie van het interactie-ontwerp en het grafisch ontwerp. Overigens bouwen we natuurlijk niet álles van de grond af opnieuw. In de meeste situaties kiezen we ervoor om te ontwikkelen met het Django web-framework dat gebaseerd is op de Python programmeertaal. En als er een groot deel van de website via een CMS ingericht moet worden, dan gaan we tegenwoordig bijna altijd voor het Wagtail CMS (waar dat voorheen FeinCMS was). Maar het komt ook steeds vaker voor dat een Single Page Application (SPA) die volledig in React is ontwikkeld (met als achterland een robuuste REST-backend) de gewenste oplossing is. 

4. Technische realisatie

In deze fase werken onze frontend- en backend-ontwikkelaars aan de technische realisatie van de website. In een aantal sprints ontwikkelen we de business-logic (hoe werkt de site, wat wordt er opgeslagen in de database, etc.) en de client-logic (hoe gedraagt de website zich in de browser). 

5. Acceptatie en oplevering

Na een interne test en een zogenaamde "acceptatie-test" door de opdrachtgever en eventuele stakeholders spreken we een moment af voor de live-gang. We brengen de site live op de productie-omgeving en zorgen voor een succesvolle lancering.

Gestyleerde ipad met daarop de website van Omniscale
Close-up foto van de vergadertafel, TV en laptops in het kantoor van Omniscale

Doorontwikkeling

Een website is niet statisch en de lancering van de nieuwe site of app is vaak de eerste stap van een continu ontwikkelproces. Dat begrijpen we, dus zijn we er voor je op het moment dat je wilt doorontwikkelen, als er nieuwe wensen ontstaan of je op een verandering in de markt wilt inspelen. Bij elk project houden we rekening met doorontwikkeling, zodat je altijd vooruit kunt. Klaar voor de toekomst!

Support

Natuurlijk zijn we er ook voor ondersteuning. Heb je een vraag over iets op de website, wil je een kleine aanpassing of kom je er even niet meer uit? Wij helpen onze opdrachtgevers graag om alles uit hun websites of web-apps te halen. Heel veel vragen kunnen we direct beantwoorden, en heel veel problemen kunnen we direct voor je oplossen. Met opdrachtgevers die dat prettig vinden maken we structurele afspraken over ondersteuning bij inhoudelijke of technische vragen.

Co-creatie

Heb je tijdens het douchen een briljant idee bedacht? Of zie je als enige een gapend gat in de markt? Omniscale denkt graag met je mee over new business. Zo kunnen we onze expertise op het gebied van website-ontwikkeling gebruiken om je idee aan te scherpen of om tot een concreet plan van aanpak te komen. We helpen je daarna graag bij de realisatie van het project, als opdrachtnemer of als partner in een co-creatie traject.

Giraffe

Er staat een giraffe op onze tafel, met z'n kop door het plafond. We hebben het er weleens over tijdens de vrijdagmiddagborrel; misschien kijkt hij verder dan jij en ik, misschien ziet hij dingen die ons ontgaan. Met Omniscale denken we groot, soms door het plafond heen, maar altijd met oog voor detail. We zijn anders dan andere bureau's, maar we geloven dat dat nu precies onze kracht is. Geen standaard oplossingen maar maatwerk. Geen projectmanagers en eindeloze bureaucratie, maar ambitieuze ontwerpers en developers met hart voor de zaak.

Meer weten over onze werkwijze?

Profielfoto Mark van Omniscale

Neem contact op met Mark Prins:
mark@omniscale.nl
085 303 5 100