Scope

Human Capital Group heeft meer dan 75 jaar ervaring met functiewaardering. In hun werk worden consultants natuurlijk al tijden ondersteund door software. Omniscale kwam in beeld toen die oude vertrouwde applicatie, nog gebouwd met i-frames en tabellen, aan vervanging toe was.

Voor we met antwoorden komen, beginnen we met vragen. Voor dit project hebben we ons flink mogen verdiepen in de wondere wereld van functiehuizen, functiewaardering en functiegroepenstructuren.

De log-in pagina van FUWA Online weergeven in een laptop
Met een volledig nieuwe applicatie kan Human Capital Group profiteren van hedendaagse technieken en algoritmes.

Verkennen, leren, begrijpen

Wat doen ze nu precies, die consultants van Human Capital Group en de HR-medewerkers bij hun opdrachtgevers? Hoe zet je een functiehuis perfect op? Hoe werken de huidige tools en systemen. Wat werkt goed, waar liggen kansen? 

Na deze eerste inventarisatie hebben we negen maanden gesproken over technische oplossingen voor complexe vraagstukken en ideeën uitgewisseld over functionaliteiten, vormgeving en interactie. Die gezamenlijke zoektocht was essentieel om te komen tot een innovatief en toekomstgericht systeem.

Een overzicht van functies binnen FUWA Online
Waardering van een functie binnen FUWA Online
Herbruikbare elementen voor FUWA Online uitgewerkt in Figma

Het resultaat?

Human Capital Group werkt nu met een intuïtieve applicatie voor functiewaardering dat repetitieve handelingen automatiseert en dat tegelijk de nodige flexibiliteit biedt. Onderscheidend zijn tools om functies ‘over elkaar te leggen’, tegen de benchmark te vergelijken en scores te correleren. 

De applicatie biedt consultants verregaande ondersteuning bij het inrichten van functiehuizen en analyseren van functies. HR-medewerkers kunnen zelf bedrijfseigen functies waarderen, waarbij zij op elk moment een consultant van Human Capital Group kunnen laten meekijken.

Een overzicht van referentiefuncties binnen FUWA Online
Een overzicht van functies binnen FUWA Online
Een vergelijking van twee functies binnen FUWA Online
De functiegroepenstructuur van een project binnen FUWA Online
Dankzij een uitgebreide voorbereiding, begrepen we de initiële vraag van Human Capital Group, en ook het waarom áchter die vraag.

Klaar zijn we eigenlijk nooit

Hoe goed software ook uitgedacht is, helemaal af is het nooit. Aan de hand van gebruikerservaringen vinden we plooien om glad te strijken. Gebruikers komen met ideeën voor functionaliteiten die we graag verder onderzoeken. Ook het werkveld blijft in beweging en biedt Human Capital Group steeds nieuwe kansen. Reden genoeg om te blijven doorontwikkelen, en deze fijne samenwerking voort te zetten. 

Wij doen zelden precies wat gevraagd wordt. Kunnen we ook jouw onderneming verder helpen? Laat ons meedenken!

Meer weten? mark@omniscale.nl